Les diverses feines en un diari

Avui, l’article de Josep Maria Espinàs a El Periódico:

Un lector diu que s’ha quedat desconcertat pel fet que jo, que escric amb una màquina d’escriure mecànica, trobi bé que el diari tingui ordinadors. Jo només sóc una persona. El diari és una complexa unitat de producció vinculada a una xarxa d’informació universal. No ha d’estranyar que a mi m’agradi que pugui competir disposant de la millor tecnologia. El que no m’agrada –i per això he d’escriure aquestes ratlles– és que el senyor Francesc Trias Puig-Sureda em presenti davant els lectors com un col.laborador que, pel fet d’enviar els articles a màquina, perjudica algú del diari.

"¿No li sembla que la persona que ha de rebre el seu escrit en paper i que l’ha de picar, no faria la seva feina millor i més de pressa si vostè utilitzés l’ordinador?". No, no m’ho sembla. Qui coneix una mica els diaris d’avui per dins sap que compten amb teclistes, que són els que piquen els textos que arriben mecanografiats, cartes, informacions diverses, fins i tot telefòniques… És a dir, jo no tinc el meu teclista al qual fastiguejo. Els teclistes tenen un lloc de treball, com els compaginadors, els correctors. Cap d’ells treballa només per a mi. Per sort tenen més feina.

Estic d’acord amb el senyor Trias quan formula un principi: val la pena fer un esforç per facilitar la feina als altres. Però aplicant aquest principi, sens dubte jo facilitaria la feina enviant cada article en dues versions: en català i en castellà. I els meus col.legues també. Naturalment, els hauríem fet corregir particularment, perquè els lingüistes que treballen al diari no tinguessin feina. ¿Estarien contents?

L’autor de la carta creu que la persona que ha de picar el meu article faria la seva feina millor i més de pressa si jo utilitzés ordinador o internet. Sembla com si pensés que la seva feina no és la de teclista, sinó una altra, i que jo destorbo algú fent-li picar el meu text. No. I celebro que el senyor Trias m’hagi donat l’ocasió d’agrair a tots els teclistes que un dia o altre han picat els meus articles el seu rigor professional.

[@more@]

Quant a marcverges

Em dic Marc Vergés Ros, o simplement Marc. Escric des de Caldes d\'Estrac i sóc politòleg. Si vols conèixer una presentació més extensa, només cal que entris a la categoria Breu Presentació. Aquest és un espai de reflexió, d\'opinió, de diàleg, d\'intercanvi d\'idees, de transmissió de sentiments, d\'informació i de comentaris personals. Et convido a donar-hi una passejada, tot esperant que gaudeixis d\'aquest camí ple de paraules. També desitjo que les teves paraules facin més llarg aquest camí. Gràcies per visitar-me.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Les diverses feines en un diari

  1. Cyric diu:

    xe marc, un article curiós! molta merda per als exàmens, d’acord? un salut!

  2. gràcies cyric! però ja no tinc exàmens! ja he acabat! tu què tal tot???? salut!

Els comentaris estan tancats.