Per què tanta crispació ?

 

   Acaba d’iniciar-se una nova “campanya electoral de crits, promeses, crispació i lluita ferotge.” Per a qui n’estigui tip de tot això o per a qui hagi pensat alguna vegada quines han estat les causes d’aquest escenari força decebedor de la política espanyola, li recomano llegir el llibre “La lucha política a la española: tragicomedia de la crispación”, sobretot durant aquests dies de campanya.  Segur que en traureu més profit que no pas seguint 15 dies d’espectacle diari gratuït.  El llibre que us recomano va sortir a la venda el mes passat, justament poques setmanes abans de les eleccions del 9 de març.  Com es pot llegir a la presentació de la contraportada,  “Espanya pateix una malaltia política el pitjor símptoma de la qual és l'excés de crispació, una patologia que provoca en els ciutadans anticossos de rebuig, desconfiança i absentisme. Quin és l'origen d'aquest mal i quins agents infecciosos ho contagien? Existeixen síndromes anàlogues en els països del nostre entorn? Hi ha esperances de curació? L’autor ofereix un diagnòstic de la creixent conflictivitat que perverteix la nostra esfera pública, cada vegada més enfonsada en el fang del joc brut. Per això en el llibre es dur a terme una descripció de la situació amb les seves regles informals de joc, s’observa l'escenari mediàtic qüestionant la responsabilitat de la premsa, en teoria independent però partidista en la pràctica, i s’analitza l'estructura del sistema polític aportant algunes necessàries reformes que podrien millorar les coses. També es parla dels antecedents històrics de la crispació a partir de les fractures sense tancar heretades del franquisme i la Guerra Civil, i apunta al centre de la qüestió al preguntar-se per les segones intencions que oculten els polítics espanyols a l'extremar la seva crispació. Finalment, busca una sortida cívica a l’irrespirable clima de confrontació política, que haurà d'incloure a totes les parts implicades però el protagonisme col·lectiu de les quals pertany necessàriament a la ciutadania espanyola.”[@more@]

Quant a marcverges

Em dic Marc Vergés Ros, o simplement Marc. Escric des de Caldes d\'Estrac i sóc politòleg. Si vols conèixer una presentació més extensa, només cal que entris a la categoria Breu Presentació. Aquest és un espai de reflexió, d\'opinió, de diàleg, d\'intercanvi d\'idees, de transmissió de sentiments, d\'informació i de comentaris personals. Et convido a donar-hi una passejada, tot esperant que gaudeixis d\'aquest camí ple de paraules. També desitjo que les teves paraules facin més llarg aquest camí. Gràcies per visitar-me.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.