Qui és el feixista ?

Feixista, feixista! cridaven “quatre gats” a la Universitat Pompeu Fabra, referint-se i dirigint-se a la candidata del PP per Barcelona, Dolors Nadal.  Ja ho he denunciat moltes vegades a través d’aquest Diari.  Per molt que no comparteixis les posicions, ideologia o objectius democràtics d’un partit polític, el que no pots fer és el que precisament feien els feixistes: fer callar, censurar, voler fer desaparèixer violentament a aquells que no pensen com tu.  És clar que de la Sra. Dolors Nadal i del seu partit em separen infinitat de coses, però en aquests moments he de sortir en defensa d’ella i del Partit Popular.  En aquest mateix Diari vaig transcriure un dia el significat de FEIXISME. Recordem-ho:   FEIXISME significa 1) Sistema polític implantat a Itàlia per Mussolini, poc després de la Primera Guerra Mundial, caracteritzat per un nacionalisme radical que esdevingué una autèntica dictadura amb partit únic, censura de premsa, tribunals militars per als delictes polítics, sindicats verticals, etc. 2) Ideologia política l'objectiu de la qual és la instauració d'un règim autoritari, de base corporativista, imperialista, racista, etc. 3) Actitud autoritària, arbitrària, violenta, etc, amb què hom s'imposa a una persona o a un grup.       Què van fer la cinquantena de joves davant la conferència que anava a pronunciar la candidata popular a la Universitat Pompeu Fabra? (Comunicat de la UPF  http://www.upf.edu/grec/en/0708/0216.htm i vídeo de la vergonyosa acció http://www.youtube.com/watch?v=npjVgyhqYSw )  Sento vergonya com a ciutadà català cada cop que veig accions d’aquest tipus a la meva terra, però també quan succeeixen a la resta de terres de l’Estat.  Només eren 50, però és igualment condemnable.  Democràcia és llibertat d'expressió i dins del marc legal hi tenen cabuda totes les opinions i visions del nostre entorn, sense voler imposar a la força la ideologia d'uns sobre els altres. A un demòcrata se'l pot criticar de moltes maneres, però no se'l pot titllar de feixista, com s’ha fet en aquest cas amb el PP, però com s’ha fet moltes altres vegades amb ERC.  Ara bé, algunes actuacions sí que es poden titllar de feixistes.  Com ha dit avui el periodista Josep Cuní,  “es pot ser nacionalista català i feixista.”   Aquest grup reduït de joves ha boicotejat un acte amb plena llibertat d’un partit polític que defensa democràticament i sense violència unes determinades posicions, un acte al qual hi podia assistir qui volgués.  Sí algú vol anar en “contra” del PP i fer-li perdre posicions davant de la nostra societat, que ho faci democràticament.  Hi ha un munt d’eines democràtiques per aconseguir-ho.  I, per cert, el temps que han utilitzat aquests joves per manifestar-se violentament, millor que l’haguessin dedicat a estudiar i conèixer correctament i en profunditat què signifiquen paraules com “democràcia”, “feixisme” i “llibertat d’expressió”.  Afortunadament, i com a símbol de normalitat i defensa de la democràcia, tots els partits amb representació parlamentària han condemnat aquesta acció (PSC, CiU, ERC, ICV-EUIA, C’s i l’afectat directament en aquest cas, el PP) Us deixo amb alguns articles relacionats amb el tema escrits al meu Diari:  http://marcvergesros.bloc.cat/post/3040/210470  ;  http://marcvergesros.bloc.cat/post/3040/207033 ;  http://marcvergesros.bloc.cat/post/3040/104952 .[@more@]

Quant a marcverges

Em dic Marc Vergés Ros, o simplement Marc. Escric des de Caldes d\'Estrac i sóc politòleg. Si vols conèixer una presentació més extensa, només cal que entris a la categoria Breu Presentació. Aquest és un espai de reflexió, d\'opinió, de diàleg, d\'intercanvi d\'idees, de transmissió de sentiments, d\'informació i de comentaris personals. Et convido a donar-hi una passejada, tot esperant que gaudeixis d\'aquest camí ple de paraules. També desitjo que les teves paraules facin més llarg aquest camí. Gràcies per visitar-me.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.