Això és feixisme

Sota el títol “Accions intolerables”, l’editorial d’El Periódico d’ahir es va fer ressò dels atacs feixistes i extremadament violents que van rebre dimarts a Martorell els dirigents del PP que estaven en pre-campanya electoral. Quina vergonya ! I encara he sentit més vergonya aliena quan m’he assabentat que un dirigent de les Joventuts Socialistes ha estat entre els violents. De les joventuts d’ERC o d’altres moviments d’extrema esquerra i d’extrema dreta ja es poden esperar accions d’aquest tipus, però de les JSC no. Com a mínim el PSC ha reaccionat tal i com ho havia de fer: José Montilla ha expulsat de la formació al responsable de les joventuts del PSC a Martorell per aquests atacs. A més a més, el Parlament català condemna, per unanimitat, les accions feixistes en contra del PP. Aquest és l’editorial d’El Periódico d’ahir dimecres:

Cap demòcrata català, tingui la ideologia que tingui, pot ser insensible a la nova agressió que ahir va patir el PP, aquesta vegada a Martorell. Unes quantes desenes d’independentistes van sacsejar el candidat del PPC, Josep Piqué, i el secretari general del seu partit, Ángel Acebes, quan es disposaven a començar un míting.

L’incident de Martorell és una baula més en la cadena d’agressions que els militants populars pateixen des de fa anys a Catalunya de manera absolutament intolerable.

Cap de les iniciatives polítiques del PP –algunes han estat durament criticades per aquest diari– justifiquen actituds antidemocràtiques com l’ocorreguda ahir. Els que de manera irresponsable aclamen els grupuscles que boicotegen els actes del partit de la dreta espanyola no fan sinó sembrar l’odi i vulnerar les regles del joc democràtic. Per això és exigible que, a punt de començar la campanya electoral per renovar el Parlament, tots els grups polítics, incloent-hi els independentistes democràtics, i tota la societat civil surtin a defensar el dret del PP a exposar les seves idees. I la defensa s’ha de fer, d’una vegada, sense que a continuació hi hagi peròs que d’alguna manera serveixin de matalàs ideològic per als que, com feien els feixistes, recorren a mètodes violents per tal de fer callar l’adversari.

Els cossos de seguretat, tant del Govern central com de la Generalitat, s’han d’esforçar a fons per garantir la llibertat d’expressió de grups polítics perfectament legals. No pot quedar cap dubte que els candidats del PPC compten a Catalunya amb la deguda protecció. El contrari seria tant com reconèixer una anormalitat impròpia d’una societat madura.

La tensió política que viu Espanya, entre altres raons pel nou Estatut de Catalunya, no pot obrir pas a un clima d’enfrontament civil en què uns vàndals s’erigeixen en jutges que dicten qui pot i qui no pot expressar-se.

[@more@]Quant a marcverges

Em dic Marc Vergés Ros, o simplement Marc. Escric des de Caldes d\’Estrac i sóc politòleg. Si vols conèixer una presentació més extensa, només cal que entris a la categoria Breu Presentació. Aquest és un espai de reflexió, d\’opinió, de diàleg, d\’intercanvi d\’idees, de transmissió de sentiments, d\’informació i de comentaris personals. Et convido a donar-hi una passejada, tot esperant que gaudeixis d\’aquest camí ple de paraules. També desitjo que les teves paraules facin més llarg aquest camí. Gràcies per visitar-me.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.