Jo també em quedo amb Zapatero

Ahir, l’Albert Om va entrevistar al cantautor Joan Manuel Serrat a TV3. Serrat ha tret al mercat un nou treball discogràfic, però durant l’entrevista va parlar de molts altres temes, com de política i de futbol. Qui coneix a en Serrat sabrà que és un fanàtic barcelonista i un incondicional dels socialistes. Jo, que alguna vegada he anat al ja tradicional míting del PSC al Palau Sant Jordi, he vist a en Serrat intervenint i demanant el vot pels socialistes davant les 25.000 persones del Palau.

Doncs bé, ahir, a El Club de TV3, van fer-li tot un seguit de preguntes d’aquelles que tenen dues possibles respostes i que n’has de triar una. Una de les preguntes fou la següent: Maragall o Zapatero? Serrat, convençut, va contestar "Zapatero". Tot seguit va argumentar que el president espanyol ha significat un canvi autèntic en quant a polítiques i manera de fer política i, a més, la gent ha percebut, percep i valora aquests canvis. Per altra banda, el tripartit ha decepcionat a la gent i, a més, no ha significat un canvi important respecte els 23 anys de Convergència i Unió, cosa que també percep la ciutadania.

I jo afegeixo que no només ha decepcionat, sinó que no s’ha fet ni es fa res per solucionar els problemes que hagin pogut sorgir durant els primers mesos de la coalició d’esquerres, tot plegat amb l’ajuda de les sortides de to d’ERC i, a vegades, d’ICV. Ja no val l’argument que diu “som un país no acostumats a coalicions”. Pasqual Maragall, persona que respecto, admiro i que vaig recolzar en un moment en què l’esperança del canvi era necessària i viable, hauria de començar a pensar amb la seva retirada. Si no ho fa així, els ciutadans el retiraran a les eleccions previstes pel 2007. Temps al temps. Hem d’esperar la catàstrofe electoral per buscar un nou líder pel PSC? Hem de trobar el “nostre” Zapatero igual com va fer el PSOE, amb un Congrés extraordinari després de la debacle electoral del 2000 ?

Senyor Maragall, reconec la feina que ha fet i reconec també que els seus socis han posat força pals a les rodes. Després d’aquests 4 anys de Govern que han significat l’inici del canvi, sisplau, pensi amb el seu país i reconegui que per donar-li un nou impuls cal un canvi de lideratge dins el seu partit. A la pregunta que van fer ahir a en Serrat, jo també amb quedo, de moment, amb la resposta del Noi del Poble Sec.

[@more@]

Quant a marcverges

Em dic Marc Vergés Ros, o simplement Marc. Escric des de Caldes d\'Estrac i sóc politòleg. Si vols conèixer una presentació més extensa, només cal que entris a la categoria Breu Presentació. Aquest és un espai de reflexió, d\'opinió, de diàleg, d\'intercanvi d\'idees, de transmissió de sentiments, d\'informació i de comentaris personals. Et convido a donar-hi una passejada, tot esperant que gaudeixis d\'aquest camí ple de paraules. També desitjo que les teves paraules facin més llarg aquest camí. Gràcies per visitar-me.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Jo també em quedo amb Zapatero

  1. loft_volls diu:

    però tmb caldria que el psc fos més humil, cosa que no ha estat gens. No+ cal recordar que el psc governa, gràcies a ICV i ERC. El psc ha demostrat al llarg de les diverses eleccions a la Generalitat una falta total de lideratge i de missatge. El tripartit ha fet molta feina, però lamentablament ha interessat a múltiples sectors mostrar les desavineces…

Els comentaris estan tancats.