Ferran Mascarell, un dels necessaris nous consellers del Govern català

El Govern català treballava coix. Consellers com en Milà, la Mieras o en Carretero feien transmetre la imatge d’un executiu poc cohesionat, descoordinat i ineficient. El President Maragall ha fet uns bons canvis i en el millor moment possible, tot just a la meitat de la present legislatura i a punt d’aprovar-se el nou Estatut d’Autonomia. Aplaudeixo les persones que ocuparan els càrrecs de consellers i estic convençut que ajudaran a portar a terme l’impuls que necessita aquest Govern. Quan es canvia un Govern sempre és per anar a millor.

De tots els nous consellers em vull centrar amb el de Cultura, per dos motius: primer, perquè l’admiro com a persona cada cop que fa declaracions i perquè prové del món cultural i municipal. I segon, perquè és una de les conselleries, la de Cultura, que havia observat que anava més coixa quasi des del principi de la legislatura.

Ferran Mascarell, doncs, és l’home en qui ha pensat Pasqual Maragall per substituir Caterina Mieras al capdavant del Departament de Cultura. Mascarell és Llicenciat en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i, fins ara, era portaveu municipal de l’Ajuntament de la capital catalana i president de la Comissió de Cultura del consistori que presideix Joan Clos. És un home molt vinculat al món cultural català ja que, per exemple, va ser director de la revista d’història L’Avenç i coeditor de la revista Saber, Art, Ciència i Pensament. També va ser director de Publicacions de la Diputació de Barcelona.

El 1999 va ser nomenat regidor de Cultura, regidor president de l’Institut de Cultura, regidor del districte de Gràcia i president de la Comissió Executiva del Consorci de Biblioteques de Barcelona. Cal destacar, també, que ha estat col·laborador i comentarista en les seccions culturals d’El País, Ràdio Barcelona, Ràdio 4 i COM Ràdio.

Està casat, té una filla i és un lector voraç. Li encanten els llibres vells i es declara seguidor incondicional dels Rolling Stones i de Bruce Springsteen. Aquestes aficions, però, les compagina amb la cançó melòdica italiana. Sempre que pot passeja i és que a aquest exjugador d’handbol li agrada mantenir-se en forma.

[@more@]

Quant a marcverges

Em dic Marc Vergés Ros, o simplement Marc. Escric des de Caldes d\'Estrac i sóc politòleg. Si vols conèixer una presentació més extensa, només cal que entris a la categoria Breu Presentació. Aquest és un espai de reflexió, d\'opinió, de diàleg, d\'intercanvi d\'idees, de transmissió de sentiments, d\'informació i de comentaris personals. Et convido a donar-hi una passejada, tot esperant que gaudeixis d\'aquest camí ple de paraules. També desitjo que les teves paraules facin més llarg aquest camí. Gràcies per visitar-me.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.