Cal conèixer bé el significat de FEIXISME

Segons el Gran Diccionari de la Llengua Catalana, FEIXISTA significa 1) Relatiu o pertanyent al feixisme 2) Partidari del feixisme o d'un règim dictatorial 3) Persona que s'imposa a les altres amb autoritarisme i violència. I, per altra banda, FEIXISME significa 1) Sistema polític implantat a Itàlia per Mussolini, poc després de la Primera Guerra Mundial, caracteritzat per un nacionalisme radical que esdevingué una autèntica dictadura amb partit únic, censura de premsa, tribunals militars per als delictes polítics, sindicats verticals, etc. 2) Ideologia política l'objectiu de la qual és la instauració d'un règim autoritari, de base corporativista, imperialista, racista, etc. 3) Actitud autoritària, arbitrària, violenta, etc, amb què hom s'imposa a una persona o a un grup.       Aleshores, cada cop que veig pintades o declaracions que inclouen aquestes paraules, dirigides a partits o dirigents polítics concrets, em pregunto si realment qui les escriu o les diu en coneix el significat.  Aquesta afirmació no és una defensa concreta de cap partit ni dirigent, ja que s’ha arribat a dir feixista al Partit Popular i a Esquerra Republicana, passant per Ciutadans-Partit de la Ciutadania i el Partit Nacionalista Basc.  Democràcia és llibertat d’expressió i dins del marc legal hi tenen cabuda totes les opinions i visions del nostre entorn, sense voler imposar a la força la ideologia d’un sobre els altres. A un demòcrata se’l pot criticar de moltes maneres, però no se’l pot titllar de feixista.  

[@more@]Quant a marcverges

Em dic Marc Vergés Ros, o simplement Marc. Escric des de Caldes d\’Estrac i sóc politòleg. Si vols conèixer una presentació més extensa, només cal que entris a la categoria Breu Presentació. Aquest és un espai de reflexió, d\’opinió, de diàleg, d\’intercanvi d\’idees, de transmissió de sentiments, d\’informació i de comentaris personals. Et convido a donar-hi una passejada, tot esperant que gaudeixis d\’aquest camí ple de paraules. També desitjo que les teves paraules facin més llarg aquest camí. Gràcies per visitar-me.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.