Es pot discrepar, però també cal respectar

Em sembla molt bé que el portaveu de les JERC a Barcelona, Gerard Gómez del Moral, hagi manifestat la seva "disconformitat amb el procés endegat per l'estat espanyol", que el considera "feixista i antidemocràtic", referint-se al procés d’il.legalització d’Acció Nacionalista Basca i del Partit Comunista de les Terres Basques. Em sembla molt bé que les JERC es solidaritzin amb aquests partits.  Em sembla molt bé que les JERC diguin que el  "PSOE està seguint els passos del PP”.  Tot em sembla respectable, acceptable com una posició més d’un grup polític democràtic i, per tant, jo, com a demòcrata, sóc i seré tolerant amb les posicions de les JERC, independentment que d’algunes d’elles em pugui sentir molt allunyat, d’altres més o menys proper i de la resta, doncs ni una cosa ni l’altra.  Ara bé, el que em sembla una manca de tarannà democràtic, una manca d’educació, una negació de la llibertat d’expressió i una intolerància envers altres opcions polítiques i posicions, és el fet d’interrompre un acte d’un polític que simplement defensa unes idees diferents a les seves.  L’acte que han boicotejat les JERC el protagonitzava el Ministre de Justícia del Govern espanyol, Mariano Fernández Bermejo, el qual impartia la conferència amb el títol "El nuevo modelo de enjuiciamiento criminal y la reforma de la justícia",  organitzat pel Departament de Dret de la UPF i que ha tingut lloc a l'Auditori del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.[@more@]Quant a marcverges

Em dic Marc Vergés Ros, o simplement Marc. Escric des de Caldes d\’Estrac i sóc politòleg. Si vols conèixer una presentació més extensa, només cal que entris a la categoria Breu Presentació. Aquest és un espai de reflexió, d\’opinió, de diàleg, d\’intercanvi d\’idees, de transmissió de sentiments, d\’informació i de comentaris personals. Et convido a donar-hi una passejada, tot esperant que gaudeixis d\’aquest camí ple de paraules. També desitjo que les teves paraules facin més llarg aquest camí. Gràcies per visitar-me.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.