Militants del PP i ERC se sumen a la plataforma pel “SÍ” a l’Estatut

www.estatutjosi.cat

La recentment creada associació Estatut, Jo Sí (tot just té 10 dies de vida) es va presentar ahir en societat amb més de 370 vistoses adhesions personals que, d’aquí al 18 de juny, confia que creixin com una bola de neu rodant pendent avall. La lectura del manifest a favor del sí, celebrada ahir al Teatre Nacional, va ser un modest i gairebé tímid acte, res a veure amb l’exhibició de força que la plataforma contrària a l’Estatut va fer el 18 de febrer passat pels carrers de Barcelona, però el col.lectiu Jo Sí tenia ahir un poderós comodí amagat a la màniga: entre les seves firmes hi ha fins i tot militants d’ERC i exdirigents del PP.

És el ventall polític català obert al màxim i amb un objectiu comú i compartit. "Des de la convicció que hem d’avançar tots junts i sense renunciar a les legítimes aspiracions democràtiques dels catalans, considerem que rebutjar el nou Estatut portaria el país a un estancament i a la pèrdua d’oportunitats i horitzons de progrés". És una de les frases del manifest que, en certa manera, expressa quin és el mínim denominador comú que permet que en la mateixa plataforma hi trobin empara independentistes, convergents i socialistes, però, sobretot, empresaris, arquitectes, actors, cuiners de renom, esportistes, professors universitaris i altres cares conegudes de la societat catalana.

Rosa Cullell, directora general del Liceu, és el motor (o com a mínim un d’ells) de la plataforma. Ahir va exercir de portaveu, però va compartir aquest paper gairebé conjuntament amb Agustí Colomines, professor d’Història a la Universitat de Barcelona (UB) i de públiques tendències independentistes. El missatge enviat a ERC era inequívoc: l’independentisme més convençut també pot votar a favor d’aquest projecte d’Estatut, sense que això comporti cap renúncia a metes posteriors més ambicioses.

Aquesta guerra de noms quedava singularment subratllada ahir amb una atenta lectura dels primers firmants del manifest. Defensen el sí a l’Estatut el delegat de la UGT a Catalunya i militant d’Esquerra Josep Maria Andreu Torres i també el defensa l’exdirigent del PP Manuel Milián Mestre.

L’entrada en escena del col.lectiu Jo Sí en la campanya del referèndum del 18-J dóna un tot picant a la ja ben condimentada pugna que mantenen els detractors de l’Estatut (ERC i PP) i els partidaris (PSC, CiU i ICV-EUiA). Així, per una part els partits confronten opinions, entremesclades, això sí, amb les seves particulars estratègies de cara a les eleccions autonòmiques de la tardor. Per una altra, i com a esdeveniment poc usual en una cita amb les urnes, els col.lectius socials han decidit no ser simples espectadors i han decidit passar a l’acció. Per avui, per exemple, ja està previst a TV-3 el primer debat entre les dues principals plataformes creades com a conseqüència de la polèmica estatutària, Jo Sí i Pel Dret de Decidir, aquesta última promotora de la gran manifestació del febrer.

En tot cas, ¿quina mena de campanya farà la nova plataforma partidària del sí? Cullell va assegurar que a la seva agenda no hi ha multitudinaris actes al carrer o mítings d’estil clàssic. El propòsit és, amb una arma aparentment tan inofensiva com el telèfon, multiplicar de forma geomètrica el nombre d’adhesions gràcies a la col.laboració dels qui ja han aportat la seva firma. Els dies vinents preveuen obrir la llista també a entitats i associacions. En certa manera, l’objectiu és que els indecisos, però també els simpatitzants d’Esquerra que dubten, trobin en la llista un referent, ja sigui intel.lectual o sentimental, per decantar el sentit del seu vot.

La plataforma Estatut, Jo Sí www.estatutjosi.cat té previst dissoldre’s tan bon punt s’hagi celebrat el referèndum del 18 de juny.

Font: EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 25/5/06

[@more@]

Quant a marcverges

Em dic Marc Vergés Ros, o simplement Marc. Escric des de Caldes d\'Estrac i sóc politòleg. Si vols conèixer una presentació més extensa, només cal que entris a la categoria Breu Presentació. Aquest és un espai de reflexió, d\'opinió, de diàleg, d\'intercanvi d\'idees, de transmissió de sentiments, d\'informació i de comentaris personals. Et convido a donar-hi una passejada, tot esperant que gaudeixis d\'aquest camí ple de paraules. També desitjo que les teves paraules facin més llarg aquest camí. Gràcies per visitar-me.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Militants del PP i ERC se sumen a la plataforma pel “SÍ” a l’Estatut

  1. Encara no he trobat cap militant d’ERC (de peperos en conec poc i prefereixo no parlar del tema) convcençut de votar ‘sí’, i menys encara disposats a participar dins una plataforma muntada pel partit socialista en solitari (només cal investigar una mica, tal i com ha fet el Vicent Partal http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/19568)

    De moment no surten noms i cognoms, per tant o s’avergonyeixen de donar suport a l’Estafatut (la qual cosa és ben comprensible) o directament aquesta informació és una mentida interessada.

    SALUT I NO A L’ESTAFATUT

  2. Quim diu:

    La plataforma dels estómacs agraïts, altrament dita ‘Estatut, jo sí’ (avui sí que hi puc afegir l’enllaç, que ja l’han fet públic) sembla que no és tan independent com sembla. Fent una simple cerca (jo no en sé, però els amants d’aquestes cibercoses sí) es fa evident d’on surt això. Sembla que el web de l’esmentada plataforma viu amb un feliç veïnatge amb tota l’estructura ciberurbanística sociata. I jo em pregunto què fan personatges com l’Agustí Colomines o en Josep M. Solé i Sabaté en mig d’aquest entramat socialista amanit amb ex-trinques, rocajunyents i la plana major del periodisme instal·lat i no ho acabo d’entendre. Deu ser el que deia al principi del paràgraf: estómacs agraïts o l’adveniment de la sociovergència. Amén

Els comentaris estan tancats.