El meu dia de Sant Jordi, entre la celebració i una trobada de gegants

Avui, dia de Sant Jordi, anem a Arenys de Munt amb la Colla de Geganters i Grallers de Caldes. Hem quedat a les 9 del matí, com sempre, a la Plaça de l’Ajuntament, on desmuntarem els gegants, els carregarem a la furgoneta juntament amb els nostres timbals i… amb cotxe direcció Arenys ! (avui ens toca un viatge força curt). La sortida d’avui és especial, perquè aprofitant que hi ha la Trobada de Gegants de la Festa Major del Remei d’Arenys de Munt, s’inaugura el passeig-parc de Can Jalpí, pel qual us recomano passejar.

El projecte del nou enjardinament i la recuperació de l’espai natural de Can Jalpí, encetat l’any 2002, veurà el seu punt àlgid aquest diumenge amb la inauguració del Parc de Can Jalpí, un acte que s’ha programat per aquest dia 23, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, a partir de les 11 del matí. Per a l’ocasió, la Trobada de Gegants que se celebra anualment durant la Festa del Remei començarà a les 11.15 h. La sortida dels gegants es realitzarà des de la plaça de l´Església. Posteriorment hi haurà una cercavila pels carrers del poble fins al Parc de Can Jalpí. A les 12 h hi haurà la plantada de gegants a la zona de la pèrgola del Parc i finalment, a les 12.30 h, es farà inauguració oficial per part de l´Ajuntament del poble.

Després d’aquesta Trobada de Gegants especial, en la qual abans d’iniciar-la els geganters d’Arenys ens hauran servit un bon esmorzar, la família i jo mateix anirem directament a casa per treure’ns la roba de geganter i vestir-nos “de carrer” per a anar a celebrar el Sant Jordi (a casa en tenim dos de “Jordi’s”) en algun dels restaurants de la nostra vila o de rodalies (ja ho veurem!).

A la tarda – vespre suposo que relax a casa mirant alguna pel·lícula, tot i que hi ha la possibilitat que vagi a gaudir d’un concert de música folk que fan a la Sala Cultural de Caldes. Tot dependrà de les ganes que en tingui!

I a la nit, des de fa uns quants diumenges, toca veure Los simuladores, magnífica sèrie de Cuatro que fan de 22 a 23 hores. Us la recomano (si voleu més informació entreu al web de Cuatro http://www.cuatro.com .

Vinga, avui em venia de gust explicar-vos, resumidament, el meu dia de Sant Jordi! Bona diada!

[@more@]

Quant a marcverges

Em dic Marc Vergés Ros, o simplement Marc. Escric des de Caldes d\'Estrac i sóc politòleg. Si vols conèixer una presentació més extensa, només cal que entris a la categoria Breu Presentació. Aquest és un espai de reflexió, d\'opinió, de diàleg, d\'intercanvi d\'idees, de transmissió de sentiments, d\'informació i de comentaris personals. Et convido a donar-hi una passejada, tot esperant que gaudeixis d\'aquest camí ple de paraules. També desitjo que les teves paraules facin més llarg aquest camí. Gràcies per visitar-me.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: El meu dia de Sant Jordi, entre la celebració i una trobada de gegants

  1. – La trobada de gegants molt bé, però la cercavila molt llarga (pels qui coneixeu Can Jalpí, imagineu-vos baixar des de la plaça de l’Església d’Arenys de Munt… i després de donar una volta pel centre del poble!). Però no ens podem queixar, perquè els geganters d’Arenys de Munt sempre ens han cuidat molt bé amb un bon esmorzar i oferiment de beguda a cada cantonada!).

    – El dinar de celebració de Sant Jordi també va anar molt bé. Vaig dinar uns espàrrecs verds amb pernil i paella. Des postres un pastisset de poma i un tallat. Tot boníssim!

    – A la tarda al final em vaig decidir per mirar una pel.lícula a casa. L’elecció fou la magnífica LA INTÉRPRETE.

    – Justament vaig acabar la “peli” a les 22 hores, és a dir, quan comença la sèrie LOS SIMULADORES. Per cert, el capítol d’ahir no em va entusiasmar massa… Espero que no segueixi aquesta tònica en propers episodis perquè en aquest cas hauré de canviar de programa els diumenges a la nit!

Els comentaris estan tancats.