En Xavier Martín, de 18 anys, al capdavant del PP de Tordera

La política és quelcom més que estar-se anys i anys ocupant la cadira del poder i agafant vicis i costums que no són bons ni per un mateix ni per la mateixa ciutadania. Pocs són els joves que els agrada això de dedicar-se a treballar per la gent i pocs són els grans que pensen que poden i han de comptar amb la joventut dels seus partits. Molts polítics es dediquen a deixar de banda el seu possible potencial polític del futur o bé fan el possible per cremar-los ràpidament i fer-los creure que això de la política no és tan maco i agradable com sembla. Amb això no vull dir que cal jubilar a tots els “grans” i fitxar a tots els joves, ni molt menys! Però el que si és cert és que a vegades el poder d’anys i anys fa perdre la visió de la realitat i de futur, i una de les realitats és la necessitat de comptar amb nova gent i jove, entusiasmada, no lligada a la poltrona, amb visió de futur i, sobretot, amb la idea clara de no perpetuar-se en el poder, i tot això sempre pel bé dels polítics i de la política però, sobretot, pel bé de la ciutadania.

Aquesta breu reflexió em sorgeix arran de la notícia que el Partit Popular de Catalunya presenta avui la seva junta local de Tordera, que encapçala Xavier Martín, estudiant de Dret de 18 anys, i possible candidat a l’alcaldia a les eleccions del 2007.

Xavier Martín i la junta local del PP que encapçala seran presentats a les 19.30 hores en un acte al local social Emili Vendrell de Tordera, amb la participació del secretari general provincial del Partit Popular, el regidor de Barcelona Jordi Cornet, i el secretari general del partit al Maresme, el regidor de Pineda de Mar Norbert Peláez.

Amb un candidat del poble i una junta local amb militants i simpatitzants és probable que el PP aconsegueixi regidor a Tordera per primera vegada en la història dels ajuntaments democràtics. Xavier Martín de Diego té el mèrit de ser el primer militant del PP del Maresme amb diari personal a Internet i, a més, el naixement de l’agrupació local del partit va acompanyat del llençament d’una pàgina web, en què el partit dóna la benvinguda i es presenta als torderencs.

Aquesta és una notícia positiva pels joves i per la política, però tinc algunes preguntes que deixo sense resposta per tal que vosaltres mateixos les contesteu: No és aquest un exemple de posar un jove al capdavant d’un partit perquè no tenen a ningú més? No passa el mateix amb les llistes electorals, on col·loquen a joves per allò de la quota o simplement perquè no tenen a ningú més? Realment hi ha una consciència dels polítics “pares” pel que fa a la necessitat de comptar amb els joves? o simplement és qüestió d’imatge?

Malgrat aquestes preguntes que em faig, no dubto de les capacitats que pot tenir en Xavier Martín i espero que aquest exemple serveixi per altres partits polítics. Felicitats Xavier i molta sort!

Però sisplau, que aquesta incorporació de joves sigui real i no superficial i per pur marketing.

[@more@]

Quant a marcverges

Em dic Marc Vergés Ros, o simplement Marc. Escric des de Caldes d\'Estrac i sóc politòleg. Si vols conèixer una presentació més extensa, només cal que entris a la categoria Breu Presentació. Aquest és un espai de reflexió, d\'opinió, de diàleg, d\'intercanvi d\'idees, de transmissió de sentiments, d\'informació i de comentaris personals. Et convido a donar-hi una passejada, tot esperant que gaudeixis d\'aquest camí ple de paraules. També desitjo que les teves paraules facin més llarg aquest camí. Gràcies per visitar-me.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: En Xavier Martín, de 18 anys, al capdavant del PP de Tordera

  1. Cyric diu:

    molt bones reflexions sobre la incorporació del jovent a la política activa

  2. Gràcies Cyric… i més que en podríem reflexionar, oi?

  3. Primer de tot, agraïr-te que publiquis un post sobre la presentació de la junta local del PP a Tordera.

    Respecte a les reflexions que fas sobre la incorporació del joves a la política crec que si el treball que fem és correcte i és positiu no tinc cap dubte que la gent valorarà que aquell jove hi és perquè ho fa bé i no hi és per estratègia de màrketing o perquè no tenen a ningú més.

Els comentaris estan tancats.